Despre EPICA

Editura Epica a luat ființă în anul 2012 în București, fiind la momentul respectiv singura editură din România specializată în publicarea de romane pentru adolescenți și tineri. Am strâns în portofoliul nostru unii dintre cei mai importanți autori, recunoscuți la nivel mondial, distinși cu cele mai importante premii literare ale genului: Ruta Sepetys, Susin Nielsen (Carnegie Medal), Sarah Dessen (Margaret A. Edwards), Jandy Nelson, Robin Benway (National Book Award), Jason Reynolds (Newbery Medal),Elizabeth Wein (Michael L. Printz Award), Becky Albertalli (William C. Morris Debut Award) etc. 

Founded in 2012 in Bucharest, Epica Publishing House was at that time the only Romanian publishing house specialized in literature for teenagers and youth. In the meantime, our portfolio has gathered some of the most important authors, writers that are worldwide recognized and distinguished with the most valuable prizes: Ruta Sepetys, Susin Nielsen (Carnegie Medal), Sarah Dessen (Margaret A. Edwards), Jandy Nelson, Robin Benway (National Book Award), Jason Reynolds (Newbery Medal),Elizabeth Wein (Michael L. Printz Award), Becky Albertalli (William C. Morris Debut Award) etc.

Director editorial

Anca Eftime Penescu

Absolventă a Facultății de Geografie a Universității din București, secția Geografie Didactică, a debutat în domeniul editorial ca redactor educațional la Editura Corint. A coordonat timp de mai mulți ani colecția Literatură Universală pentru copii și adolescenți la aceeași editură. De 15 ani activează în domeniul cărții pentru copii, adolescenți și tineri, publicând de la titluri educaționale și ilustrate până la ficțiune și non-ficțiune.

editor@edituraepica.ro

Redactor-șef

Cristina Jinga

A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București. Are o diplomă de Studii Aprofundate în Teoria literaturii și Literatură comparată. Lucrează din 1996 în domeniul editorial, ca redactor și traducător, colaborând cu cele mai importante edituri din țară. Are zeci și zeci de romane traduse și redactate, de la literatură clasică până la non-ficțiune și cărți pentru copii și adolescenți.

cristina.jinga@edituraepica.ro

REDACTOR

Elena-Anca Coman

A absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, secția spaniolă-franceză, după care a urmat Masterul de Traducerea Textului Literar Contemporan Spaniol. Lucrează în domeniul editorial de 6 ani, având peste 20 de cărți traduse din limbile spaniolă și franceză și mai bine de 100 de cărți redactate și corectate pentru edituri importante.

anca.coman@edituraepica.ro

COORDONATOR COLECȚIE

Shauki al-Gareeb

A absolvit Facultatea de Litere „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, secția Literatură universală și comparată-Engleză, după care a urmat Masterul de Literatură universală și comparată. Din 2009 lucrează în domeniul editorial ca traducător literar, având peste 45 de titluri traduse, iar din 2016 coordonează colecțiile de literatură pentru tineri EpicWave (în cadrul Editurii Epica) și Leda Edge (în cadrul Grupului Editorial Corint), publicând peste 50 de titluri din cei mai apreciați autori ai momentului.

Cărțile nu sunt pentru toți, ci pentru cei care vor să respire în plus, cărora li se pare strâmt făgașul vieții lor și care au, nativ, o neostoită curiozitate.