Site-ul www.edituraepica.ro este detinut si administrat de societatea Editura Epica SRL., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 30765030, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/11641/2012, cu sediul in Strada Vasile Lucaciu, 115, sector 3, Bucuresti, Romania. Tel.: 0748808085; E-mail: office@edituraepica.ro

Navigarea pe site-ul www.edituraepica.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea expresa a termenilor de mai jos de catre orice Client.

www.edituraepica.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre www.edituraepic.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.

 1. Definitii

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul www.edituraepica.ro .

Consumator – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale

Produse si Servicii – orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si/sau Servicii si sa faca plata acestora.

Vanzator – societatea Editura Epica SRL., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 30765030, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/11641/2012, cu sediul in Strada Vasile Lucaciu, 115, sector 3, Bucuresti, Romania. Tel.: 0748808085; E-mail: office@edituraepica.ro

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si/sau Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

 1. Exonerarea de raspundere

SC Editura Epica SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la www.edituraepica.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, edituraepica.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. SC Editura Epica SRL nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

3.1. SC EDITURA EPICA S.A. colecteaza si prelucreaza datele cu caracter personal in cadrul site-ului www.edituraepica.ro conform Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal disponibila în secțiunea Politici privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

3.2. Consimtamantul pentru primirea de newslettere / alerte cu continut comerciale se manifesta de client conform Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal disponibile pe www.edituraepica.ro. Detalii cu privire la prelucrarea datelor in vederea transmiterii de newslettere/alerte cu continut commercial si oferte personalizate, inclusiv conditiile de dezabonare, se afla in Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal disponibila în secțiunea Politici privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 1. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul edituraepica.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida.

 1. Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie. Cheltuielile de expeditie sunt detaliate pe Site inainte de plasarea Comenzii de catre Client.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului edituraepica.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A. conform prevederilor legale in vigoare la momentul comercializarii acestor produse.

 1. Comanda

Produsele si/sau Serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta determinate de aceste erori (ca de exemplu, fara a se limita la Comanda intarziata, transmisa gresit, etc).

Prin finalizarea comenzii, clientul declara in mod expres ca este de acord ca un reprezentant Editura Epica sa il contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/ telefon) pentru confirmarea a Comenzii.

Confirmarea privind livrarea acestora se va realiza in 24-48 de ore de la inregistrarea acestora pe site.

Edituraepica.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Clientul sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

 • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
 • cel putin 2 (doua) livrari consecutive nefinalizate prin ridicarea coletului.

Prin plasarea Comenzii, clientul certifica faptul că a împlinit vârsta de 18 ani.

 1. Facturare – plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata se face prin ramburs.

 1. Livrarea

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs si este afisata in pagina produsului, in pagina de Comanda precum si in e-mailul de confirmare a Comenzii.

Termenul maxim de livrare este de 20 de zile de la data confirmarii Comenzii de catre Vanzator. Pentru precomenzi se va accepta termenul anuntat.

Livrarea produselor se poate realiza prin intermediul curieratului, la o adresa specificata in formularul de comanda

Costurile livrarii:

Livrare prin curier (Curier rapid):

– In cazul livrarilor prin intermediul Curierului clientul va achita 14 lei pentru București și Ilfov, iar pentru retul țării 18 lei.

Transportul este GRATUIT pentru comenzile cu livrare in Romania ce depasesc valoarea de 199.9 lei.

 1. Conditii de livrare

La solicitarea edituraepica.ro sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.

In cazul livrarii la locul de munca al Clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.

Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre edituraepica.ro, la momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

 1. Conditii de returnare

Returnarea se poate face în maxim 30 de zile, iar carțile nu trebuie sa aiba colturile indoite, cotorul deteriorat, pete pe coperta sau pe pagini.

 1. Dispozitii finale

Nulitatea oricarei clauze a Termenilor si conditiilor, partiala sau integrala, nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze sau parti de clauze. In cazul in care anumite clauze ale Termenilor si conditiilor devin inoperante in intreg sau partial, sau in cazul in care un punct nu a fost inclus in Termeni si conditii, acestea nu vor afecta valabilitatea celorlalte clauze. Clauza inoperanta sau nementionata va fi inlocuita cu o clauza corespunzatoare care, in masura acceptabila legal, se apropie cel mai mult de ceea ce Partile contractante au intentionat sau, urmarind conceptia si exprimarea Termenilor si conditiilor, se obtine ceea ce se intentioneaza dupa avizarea despre clauza lipsa sau inoperanta.

Prevederile Termenilor si conditiilor se completeaza cu dispozitiile Codului civil precum si cu dispozitiile legislatiei in vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre edituraepica.ro si client.

Actualizat la data de 15.07.2018: Editura Epica SRL – www.edituraepica.ro

Protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

S.C. EDITURA EPICA S.R.L. vă reamintește angajamentul cu privire la respectarea încrederii pe care i-o acordați și a obligațiilor ce îi revin conform reglementărilor naționale și europene, respectiv conform legilor legilor nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi a legii nr. 506 din 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice și la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 26 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul General privind protecția datelor), denumit in continuare “Regulament”.

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal descrie categoriile datelor dumneavoastră cu caracter personal pe care le prelucrăm, modalitațile și scopurile în care le colectăm, în ce situații transferăm date cu caracter personal, precum și drepturile și opțiunile de care dispuneți în acest sens. De asemenea, această secțiune vă detaliază modul în care prelucrăm datele cu caracter personal în gestionarea relației cu utilizatorii, cel mai adesea pentru a vă ține la curent cu cele mai recente promoții, oferte, evoluții, noutăți, informații editoriale, detalii despre oferta educațională și pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare pe canalele noastre online.

Operatorul datelor dumneavoastră cu caracter personal

Operatorul în relația cu datele dumneavostră cu caracter personal este S.C. EDITURA EPICA S.R.L., cu sediul social în București, Str. Vasile Lucaciu, 115, sector 3, București.

Categorii de date cu caracter personal prelucrate

Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm pot include:

Informații de contact, cum ar fi numele dumneavoastră, adresa poștală, sexul, data și locul nașterii, numărul de telefon mobil și adresa de e-mail;

Datele rezultate din navigarea dumneavoastră pe pagina noastră de internet colectate prin intermediul cookie-urilor și a tehnologiilor similare, conform Politicii privind cookie-urile.

Politică de cookie-uri

Cookie-urile colectate de Editura Epica sunt cookie-uri de sesiune pentru autentificare pe site, pentru urmărirea comportamentului utilizatorilor și reținerea preferințelor lor, pentru procesarea comenzilor online, pentru îmbunătățirea experienței de navigare pe site și pe canalele noastre online, pentru conținut personalizat, precum și pentru a măsura traficul atât pe site, cât și pe canalele sociale. Aceste cookie-uri sunt temporare și nu colectează datele navigatorilor.

Temeiurile juridice pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

Orice operațiune de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal va fi efectuată pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos:

Prelucrarea este necesară în vederea respectării unei obligații legale a operatorului;

Prelucrarea este efectuată în temeiul consimțământului dumneavoastră;

Prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime ale Editurii Epica sau ale unui terț, cu excepția cazurilor în care interesele sau drepturile și libertățile dumneavoastră prevalează asupra acestor interese.

Scopul prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal

Vă putem folosi datele cu caracter personal în următoarele scopuri:

Prelucrarea și expedierea comenzilor;

Răspunsuri adresate utilizatorilor site-ului;

Realizarea de statistici confidențiale, în scopul îmbunătățirii calității produselor și serviciilor oferite;

În orice scop aferent și/sau auxiliar oricărora dintre cele de mai sus, sau în orice alt scop pentru care datele dumneavoastră cu caracter personal ne-au fost furnizate, cu respectarea legislației aplicabile.

Dezvăluirea datelor dumneavoastră cu caracter personal

Putem dezvălui datele dumneavoastră colaboratorilor noștri sau altor entități în contextul furnizării serviciilor Epica (cum ar fi: furnizori de servicii de transport)

Actualizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal

Durata reținerii datelor dumneavoastră cu caracter personal

Stocarea și prelucrarea datelor cu caracter personal se va face, în funcție de scopul prelucrării datelor, pentru perioada necesară prelucrării sau până la momentul la care dumneavoastră vă retrageți consimțământul, sau datele dumneavoastră nu mai sunt necesare în mod rezonabil în vederea scopurilor menționate mai sus.

Drepturile dumneavoastră cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Aveți următoarele drepturi în legătură cu prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, sub rezerva anumitor condiții legale:

Dreptul de acces gratuit la datele dumneavoastră, printr-o cerere scrisă, datată și semnată;

Dreptul la rectificarea oricăror date cu caracter personal incorecte sau incomplete;

Dreptul la opoziție sau la restricționarea utilizării de către noi a datelor dumneavoastră cu caracter personal;

Dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor prelucrate pe bază de consimțământ – retragerea consimțământului dumneavoastră nu va afecta legalitatea prelucrării pe baza consimțământului de dinaintea retragerii acestuia;

Dreptul la ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în situațiile în care v-ați retras consimțământul, prelucrarea nu mai este necesară sau prelucrarea respectivă este contrară legii;

Dreptul la portabilitatea datelor ce vă permite să primiți o copie a datelor prelucrate pe care le-am primit de la dumneavoastră sau să le transmitem unei alte entități indicate de dumneavoastră;

Dacă doriți să vă exercitați drepturile menționate mai sus, vă rugăm să ne contactați, folosind următoarele date de contact:

Editura Epica, strada Vasile Lucaciu, 115, sector 3, București, office@edituraepica.ro, 0748808085

Pentru a ne asigura de securitatea și confidențialitatea datelor ce ne revin, atunci când vă exercitați unul din drepturile de care beneficiați în calitate de persoană vizată, este posibil să vă cerem să vă dovediți identitatea, comunicându-ne o copie a unui document de identificare sau orice alte informații necesare pentru a verifica faptul că solicitarea vine din partea persoanei vizate relevante.

În situația în care considerați că drepturile dumneavoastră menționate mai sus au fost încălcate, aveți posibilitatea de a vă adresa Autorității Naționale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) prin depunerea unei plângeri.

Datele de contact ale ANSPDCP sunt următoarele:

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30

Sector 1, cod poștal 010336

București, Romania

Telefon: +40.318.059.211

Fax: +40.318.059.602

Email: anspdcp@dataprotection.ro

Pagina de internet: www.dataprotection.ro